Jente med solhatt påfører lypsyl
Jente med solhatt påfører lypsyl

Vær glad i leppene dine

Beskytt munnen din med disse enkle tipsene.

For det er en direkte sammenheng mellom din generelle helse og leppehelsen din, så det å ta godt vare på deg selv vil hjelpe deg med å ivareta det vakre smilet ditt. Her er noen enkle helsetips som hjelper deg med å være glad i leppene dine og bekjempe utbrudd av munnsår.

Slutt å slikke på leppene dine! Selv om det å slikke på leppene dine føles som å fukte dem, fører det bare til at de tørker ut enda mer.

Bruk en beskyttende leppepomade eller leppeglans. Men vær varsom ved valget: noen leppepomader med smak kan friste en til å slikke på leppene sine. De som inneholder eukalyptus, kamfer, mentol eller alkohol kan faktisk tørke ut leppene dine enda mer.

Drikk vann. Vi mister kontinuerlig vann gjennom svette og andre prosesser i kroppen. Ved å drikke seks til åtte glass vann om dagen vil du ha en rekke helsefordeler - inkludert mykere, smidigere og sunnere lepper.

Spis sunt. En balansert diett er en annen helsegevinst.

Unngå tørr varme. Mange av oss bor og arbeider i omgivelser med oppvarmet luft om vinteren. Slik luft er ekstra tøff mot sprukne lepper fordi den mangler fuktighet. Du bør overveie å bruke en luftfukter eller ha en fuktspray ved skrivebordet for å holde luften rundt deg fuktig.

Vær oppmerksom. Mange av produktene du bruker kan faktisk tørke ut huden din, som for eksempel sjampo, foundation og leppestift. Les etikettene grundig og prøv å bruke fuktighetsgivende produkter såfremt mulig. Med litt ekstra innsats kan du holde leppene dine i toppform og unngå både sprukne lepper og munnsår.